rent villas chalkidiki rentaway

Χαλκιδική

Σπίτια στη Χαλκιδική

 Χαλκιδική, ένας προορισμός που αγκαλιάζει κάθε σας προσδοκία.

Ανακαλύψτε τη γοητεία της Χαλκιδικής, με τη φύση και την κουλτούρα να αναδεικνύονται στα πόδια της!

Η Χαλκιδική αποτελεί έναν προορισμό που όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να επισκεφτούν κάποια στιγμή της ζωής τους. Γεωγραφικά βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και είναι από τις μεγαλύτερες χερσονήσους της χώρας. Αποτελείται από 3 πόδια, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τη χερσόνησο του Άθω. Η μοναδικότητά της, έγκειται στο ότι παντρεύει στοιχεία φύσης, κουλτούρας, πολιτισμού και θρησκείας, δημιουργώντας ένα όμορφο κράμα, άξιο να προσελκύσει τον καθένα! Δεν είναι άλλωστε τυχαία η λαϊκή ρήση “σαν τη Χαλκιδική, δεν έχει”!

Ιστορία της Χαλκιδικής

Η ιστορία της Χαλκιδικής έχει βαθιές ρίζες στην παλαιολιθική εποχή και το πέρασμα του χρόνου έχει αφήσει το στίγμα του σε βυζαντινά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που διατηρούνται έως και σήμερα. Τα κυριότερα και πιο γνωστά είναι τα αρχαία Στάγειρα, η αρχαία Τορώνη, η αρχαία Όλυνθος, ο βυζαντινός πύργος στη Σάνη και ο πύργος Προσφορίου στην Ουρανούπολη.

Σύμφωνα με ιστορικές αναφορές του Ηροδότου, κατά τη διάρκεια του Περσικού πολέμου, ο Πέρσης βασιλιάς Ξέρξης διέταξε το άνοιγμα διώρυγας 2χλμ., από την Τρυπητή έως τα σημερινά Νέα Ρόδα, με σκοπό να περάσει ο στόλος του τη χερσόνησο του Άθω, αποφεύγοντας τον περίπλου. Η διώρυγα συνέδεε τον κόλπο της Ιερισσού με το Σιγγιτικό κόλπο, ωστόσο σήμερα δεν είναι εμφανής η θέση της καθώς έχει επιχωματωθεί.

Η πολιτιστική κουλτούρα της Χαλκιδικής ίσως να μην ήταν τόσο σπουδαία, εάν δεν καταγόταν από τα αρχαία Στάγειρα, ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους της Ελλάδας, ο Αριστοτέλης. Σήμερα υπάρχει στη γενέτειρά του, το περίφημο ομώνυμο άλσος του Αριστοτέλη, με πειραματικά όργανα, όπως πυξίδα, πρίσμα και τηλεσκόπιο, τα οποία αναφέρονταν σε συγγράμματα του.

Ένας προορισμός, πολλοί κρυμμένοι θησαυροί

Εάν αναζητάτε έναν προορισμό για τις διακοπές σας που θα καλύψει κάθε σας προσδοκία, ναι, η Χαλκιδική ανήκει σε αυτούς! Γαλάζια νερά και κολπίσκοι, ιδανικοί για ιστιοπλοϊκές εξορμήσεις, ορεινά χωριά, πράσινα τοπία, τοπικές κουζίνες, διασκέδαση και ηρεμία αποτελούν λίγα από όσα μπορείτε να ανακαλύψετε στα μέρη της.

Η Κασσάνδρα και η Σιθωνία, το πρώτο και δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής αντίστοιχα, αποτελούν προορισμούς που απευθύνονται σε όλους, μικρούς, μεγάλους, δραστήριους ή μη. Εν αντιθέσει, το τρίτο πόδι, η χερσόνησος του Άθω, αποτελεί μια μίξη πολιτισμού και μοναχισμού, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του ποδιού απαρτίζεται από το Άγιο Όρος, έναν θρησκευτικό προορισμό με μονές, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία.

Για όσους θέλουν να κάνουν διακοπές με το σύντροφό τους, η Χαλκιδική αποτελεί τον ιδανικό προορισμό. Αμέτρητοι κολπίσκοι, γαλάζια νερά και η αύρα της φύσης θα αγκαλιάσει την ερωτική σας διάθεση. Εάν πάλι, επιθυμείτε να την εξερευνήσετε με την οικογένειά σας, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το σημείο διαμονής σας και να εκμεταλλευτείτε τις μοναδικές εμπειρίες και δραστηριότητες που έχει να σας προσφέρει. Βρείτε σπίτια στη Νικήτη και στο Πευκοχώρι για οικογενειακές διακοπές.

Οι ομορφιές στα πόδια της

Παρά τη μεγάλη της έκταση, η Χαλκιδική είναι εύκολη να την ανακαλύψει κανείς, αρκεί να εξοπλιστεί με διάθεση, καλή παρέα και όρεξη για νέες εικόνες και εμπειρίες. Τα αξιοθέατα και οι παραλιακοί προορισμοί απέχουν μόλις λίγο ο ένας από τον άλλον, κάνοντας εύκολη την περιήγησή σας.

Το μόνο που μένει να διαλέξετε ερχόμενοι στην Χαλκιδική, είναι το στιλ και ο τρόπος διακοπών που σας ταιριάζουν!

Ανακαλύψτε την Κασσάνδρα

Στην Κασσάνδρα θα συναντήσει κανείς έναν συνδυασμό αίγλης, χλιδής, κέντρων διασκέδασης και κοσμοπολίτικων προορισμών. Τα παραθαλάσσια μπαράκια, οι ψαροταβέρνες και τα νυχτερινά κέντρα αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ποδιού. Πολυσύχναστοι προορισμοί αποτελούν η Άφυτος, η Σάνη, η Φούρκα, η Χανιώτη, το Πευκοχώρι και η Καλλιθέα. Φυσικά δεν λείπουν και οι πιο ήσυχοι και απομονωμένοι προορισμοί, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε με την οικογένειά σας, όπως είναι η Μόλα Καλύβα, ο Γλαρόκαβος, η Ελάνη και η Νέα Σκιώνη. Οι παραλίες της Κασσάνδρας είναι κατά κύριο λόγο οργανωμένες και ενδείκνυνται για θαλάσσια σπορ με υποδομές που εξασφαλίζουν τα απαραίτητα σε όλη την οικογένεια. Πολυτελείς βίλες δίπλα στη φύση, σε συγκροτήματα ή αυτόνομες, εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα των διακοπών σας, ενώ ξενοδοχεία και φθηνά καταλύματα μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σας.

Η μαγευτική Σιθωνία σας περιμένει

Εάν πάλι είστε περισσότερο φυσιολάτρες ή θέλετε ήσυχες οικογενειακές διακοπές, τότε μάλλον η μαγευτική Σιθωνία θα σας κερδίσει. Ήσυχα μικρά ψαροχώρια, μικρές κωμοπόλεις, απέραντο γαλάζιο και δάση από πεύκα που βουτούν μέσα στη θάλασσα αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της. Στη Σιθωνία, οι διακοπές κυλάνε με αργούς ρυθμούς, ενώ η φύση και οι αμμουδιές της ξεδιπλώνουν τη μαγεία τους. Δημοφιλείς προορισμοί αποτελούν οι Καβουρότρυπες, η Τριστινίκα, το Καλαμίτσι και το Πόρτο Κουφό. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν το κάμπινγκ και τη διαμονή στη φύση, ωστόσο πολυτελή καταλύματα έρχονται να συνδυάσουν την αίγλη με το φυσικό περιβάλλον. Για όσους πάλι αγαπούν τη θάλασσα και την εξερεύνηση, υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες μπροστά στη θάλασσα αλλά και πολλά μικρά νησάκια, πολύ λίγα μίλια από τις ακτές της, στα οποία μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση νοικιάζοντας το δικό σας ταχύπλοο και διοργανώνοντας ημερήσιες εκδρομές.

Κατάνυξη στη χερσόνησο του Άθω

Η χερσόνησος του Άθω αποτελεί έναν ιδιαίτερο προορισμό, καθώς συνδυάζει κοσμοπολίτικα χαρακτηριστικά με τη θρησκεία. Η Ουρανούπολη αποτελεί την τελευταία πόλη πριν το Άγιο Όρος. Παρά το κλίμα κατάνυξης και ηρεμίας που επικρατεί στο τρίτο πόδι, οι όμορφες παραλίες και προορισμοί δεν λείπουν. Η Ιερισσός, ο Πύργος, η Τρυπητή, τα νησάκια Δρένια ή αλλιώς γνωστά και ως Γαϊδουρονήσια, καθώς και η Αμμουλιανή, αποτελούν όμορφους γαλαζοπράσινους προορισμούς που επάξια αναδεικνύουν τις ομορφιές της χερσονήσου του Άθω. Ιδανική είναι η εξόρμηση με ιστιοφόρα σκάφη και μικρά ταχύπλοα, καθώς σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τη δικής σας “θαλάσσια” γωνιά μακριά από τον τουρισμό και την παραλία.

Πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα

Τα πολιτιστικά δρώμενα δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τόσο δημοφιλή προορισμό. Από το φεστιβάλ της Κασσάνδρας, της Σάνη και το φεστιβάλ “Άφυτος της Αθύτου”, μέχρι τα τοπικά πανηγύρια και τις γιορτές, οι δρόμοι και τα χωριά της Χαλκιδικής γεμίζουν με καλλιτέχνες και επισκέπτες που απολαμβάνουν την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Οι περισσότερες διοργανώσεις γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες και αφορούν ένα εύρος τεχνών όπως συναυλίες, φεστιβάλ χορού, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις ζωγραφικής. Για όσους αγαπούν ή θέλουν να απολαύσουν την τοπική κουλτούρα δεν έχουν παρά να πάνε σε κάποιο τοπικό πανηγύρι, όπως είναι το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας ή η εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμα.

WordPress PopUp Plugin