sithonia rentals

Σιθωνία

Η Σιθωνία αποτελεί το δεύτερο και μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής. Το όνομά της, σύμφωνα με τη μυθολογία, προέρχεται από το Σίθωνα, το γιο του Ποσειδώνα. Οι ακτές της βρέχονται από τον Τορωναίο κόλπο στα αριστερά και τον κόλπο του Αγίου Όρους στα δεξιά.

Η Σιθωνία ενδείκνυται για όσους αγαπούν την ηρεμία των διακοπών, χωρίς να κάνουν έκπτωση στην ομορφιά και τη διασκέδαση. Για τη διαμονή σας, θα βρείτε μικρά χωριά και παραθαλάσσιους προορισμούς, που συνδυάζουν πολυτελείς βίλες, ξενοδοχεία, διαμερίσματα και κάμπινγκ μέσα στη φύση. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Μια μικρή περιήγηση στη μυρωδάτη Σιθωνία

Το πρώτο ερέθισμα μπαίνοντας στη Σιθωνία είναι η έντονη μυρωδιά του πεύκου και της άγριας φύσης, που σηματοδοτούν το ταξίδι σας στο δεύτερο πόδι. Το έντονο στοιχείο της φύσης, οι μικροί γαλάζιοι κολπίσκοι με φόντο την επιβλητική μορφή του όρους Άθως, είναι στοιχεία που θα προσφέρουν μια διαφορετική νότα στις διακοπές σας.

Με πορεία προς τη Σιθωνία θα συναντήσετε ταμπέλα για την αρχαία Όλυνθο, ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά κέντρα της Χαλκιδικής κατά την αρχαιότητα, ενώ λίγο παρακάτω θα συναντήσετε τον Πολύγυρο, την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής.

Ο οικισμός της Νικήτης είναι ουσιαστικά η είσοδος στο δεύτερο πόδι. Αποτελεί μεγάλο τουριστικό θέρετρο με λιμάνι, ταβέρνες και καφέ μπαρ μπροστά στη θάλασσα ενώ έχει διατηρηθεί και ο παλιός παραδοσιακός της οικισμός, με την εκκλησία του Αγίου Νικήτα.

sithonia summer rentaway

Στην Δυτική πλευρά της Σιθωνίας θα βρείτε το Νέο Μαρμαρά με το λιμάνι του, ενώ στο ορεινό τμήμα της, το μικρό αμφιθεατρικό χωριό του Παρθενώνα. Στη συνέχεια ξεκινά ένα τοπίο με φυσικά λιμανάκια και δαντελωτές ακτές που δεν θα ξέρετε ποια να πρωτοεπισκεφτείτε. Κατηφορίζοντας περνάτε από το Πόρτο Καρρά και τα Σπαλαθρονήσια, ενώ λίγο πριν την Τορώνη θα συναντήσετε την Τριστινίκα, μια παραλία με χοντρή άμμο η οποία φημίζεται για τα καθαρά της νερά και τα περίφημα beach bars.

Λίγο πιο κάτω, θα βρείτε κρυμμένο το αρχαίο λιμάνι της Τορώνης, το Πόρτο Κουφό. Αποτελεί ένα φυσικό και προστατευμένο λιμάνι, στο οποίο αγκυροβολούν σκάφη και ψαροκάικα της περιοχής. Στην άκρη του ποδιού, τα Καρτάλια, βραχώδεις ακτές αρκετά επικίνδυνες για ιστιοπλοΐα αλλά πολύ εντυπωσιακές λόγω της γεωλογίας τους.

sithonia sea chalkidiki rentaway

Περνώντας στη νοτιοανατολική πλευρά της Σιθωνίας θα συναντήσετε το Καλαμίτσι. Ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό που χαρακτηρίζεται από μια όμορφη βραχώδη νήσο, ιδανική για εξερεύνηση, μόλις λίγα μέτρα από την ακτή. Λίγο πιο πάνω το Κριαρίτσι με την μεγάλη ξανθή αμμουδιά και η μαγική παραλία των Τηγανιών, μια φυσική ομορφιά που δύσκολα βρίσκει κανείς εάν δεν έχει ξαναπάει ή δεν συμβουλευτεί κάποιον ντόπιο κάτοικο.

Η Σιθωνία αποτελεί ιδανικό προορισμό ξεκούρασης και χαλάρωσης

Ανεβαίνοντας συναντάμε το χωριό Συκιά, ένα από τα παλαιότερα χωριά της Χαλκιδικής και λίγο πιο πάνω τη Σάρτη, έναν προορισμό που τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή. Στη συνέχεια, οι Καβουρότρυπες, ένας προορισμός με απαράμιλλη ομορφιά που πρέπει να επισκεφτεί κανείς, καθώς τα βράχια και τα γαλαζοπράσινα νερά δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο που παραπέμπει σε εξωτικούς προορισμούς. Ενδιάμεσα από τις Καβουρότρυπες και τη Βουρβουρού θα συναντήσετε πολλούς κολπίσκους και παραθαλάσσια beach bars με φόντο το βουνό Άθως, όπως την Ακτή Ζωγράφου, την ακτή Ονείρου και τον Αρμενιστή. Στη συνέχεια το Καρύδι, μια περιοχή με ιδιαίτερα ρηχή θάλασσα ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Και κάπως έτσι, φτάσατε στη γαλαζοπράσινη Βουρβουρού, με τις πολυτελείς της βίλες και 9 μικρά νησάκια να την περιτριγυρίζουν σε απόσταση αναπνοής. Αποτελεί ιδανικό μέρος για εξορμήσεις με σκάφη, ιστιοφόρα και ταχύπλοα καθώς οι κολπίσκοι προσφέρουν μια ιδιωτική πρόσβαση στην ομορφιά της περιοχής.

skafi sithonia rentaway

Ανεβαίνοντας θα βρείτε τον όρμο Παναγιάς, ένα γραφικό λιμανάκι στην ανατολική πλευρά του ποδιού.

Τελειώνοντας το γύρω της Σιθωνίας, μπορείτε να κατευθυνθείτε ανατολικά, για να γνωρίσετε τις ορεινές ομορφιές της Χαλκιδικής, τα χωριά του Χολομώντα.

WordPress PopUp Plugin