Σάνη

Σάνη

Η Σάνη αποτελεί μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Χαλκιδικής και βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του πρώτου ποδιού. Πολύ κοντά στα Μουδανιά και στη Θεσσαλονίκη, η Σάνη αποτελεί έναν παραθαλάσσιο προορισμό που εύκολα προσεγγίζει κανείς.

Κύριο αξιοθέατο της περιοχής είναι ο πύργος του Σταυρονικήτα, που δεσπόζει στο λόφο της Σάνη και αποτελούσε μετόχι της ομώνυμης μονής του Αγίου Όρους. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από έντονα στοιχεία της φύσης, όπως είναι οι μεγάλες χρυσές αμμουδιές, τα γαλάζια ρηχά νερά και τα πεύκη που ντύνουν τις ακροθαλασσιές της.

Η Σάνη θα σας αφήσει φεύγοντας, μια αύρα από πολυτέλεια και κουλτούρα. Παραλίες με γαλάζιες σημαίες, θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, περίφημα beach bars με εκλεκτά κοκτέιλ, σύγχρονες εγκαταστάσεις αθλητικών δραστηριοτήτων, ψαροταβέρνες και εστιατόρια με ελληνικές γεύσεις, είναι λίγα απ’ όσα θα συναντήσετε εάν διαλέξετε να επισκεφτείτε την περιοχή. Αποτελεί το ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές , ερωτικές στιγμές και χαλάρωση. Πολυτελείς κατοικίες, βίλες και μεζονέτες με θέα το Αιγαίο και τον Όλυμπο, θα σας προσφέρουν χωρίς έκπτωση τις ποιοτικές διακοπές που αναζητάτε.

Για όσους ταξιδεύουν με σκάφος, η Σάνη διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες και πλήρως εξοπλισμένες μαρίνες της βόρειας Ελλάδας. Καθημερινά, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, βρίσκουν καταφύγιο και δένουν σκάφη απ’ όλο τον κόσμο. Ορόσημο της περιοχής αποτελεί το Sani Festival, ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, το οποίο διοργανώνεται στο λόφο του Σάνη κάθε καλοκαίρι και φιλοξενεί καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης.

WordPress PopUp Plugin