Σκιώνη

Η Σκιώνη, ή αλλιώς και νέα Σκιώνη, αποτελεί ένα χωριό το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Κασσάνδρας, από τη δυτική πλευρά του ποδιού. Το όνομά της προέρχεται από την αρχαία Σκιώνη, μόλις μερικά χιλιόμετρα από το σημερινό οικισμό. Σύμφωνα με αναφορές, η ιστορία της πόλης ξεκινά λίγο μετά τον Τρωικό πόλεμο και ήταν η παλαιότερη αποικία της Χαλκιδικής.

Σήμερα, αποτελεί έναν γραφικό παραθαλάσσιο οικισμό, που είναι γνωστός για τις καθαρές και βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες του. Κατά μήκος των ακτών της, μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας, μεζονέτες και πολυτελείς βίλες με ατομική πισίνα και μοναδική θέα στη θάλασσα. Οι όμορφες και μεγάλες αμμουδιές της Σκιώνης, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας χαρίσουν όμορφα δειλινά με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας.

Στο λιμάνι του χωριού και παράκτια, θα βρει κανείς ψαροκάικα, αλιευτικά και σκάφη για ημερήσιες εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς. Σημείο αναφοράς της περιοχής, αποτελεί το παραθαλάσσιο λευκό εξωκλήσι της Παναγίας Φανερωμένης. Κατευθυνόμενοι νότια, θα συναντήσετε τα φημισμένα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις spa, που θα δώσουν μια νότα πολυτέλειας και χαλάρωσης στις διακοπές σας.

WordPress PopUp Plugin