Άφυτος

Άφυτος (Άθυτος)

Λιθόστρωτοι δρόμοι, όμορφα τοπία, μικρά μαγαζάκια, καλλιτέχνες του δρόμου, μελωδίες και χρώμα είναι λίγα απ’ όσα μπορείτε να απολαύσετε φτάνοντας στην Άφυτο. Η Άφυτος πήρε το ονομά της από τη μειωμένη βλάστηση που χαρακτήριζε το χωριό,. Ωστόσο, με τα χρόνια το όνομα της παραλλάχθηκε σε Άθυτο, με αποτέλεσμα σήμερα να φέρει και τα δύο ονόματα. Αποτελεί ένα από τα πρώτα και πιο όμορφα χωρία της Κασσάνδρας και βρίσκεται χτισμένη κατά μήκος ενός βράχου που της χαρίζει μια όμορφη θεά στο Τορωναίο κόλπο.

Το πρώτο στοιχείο που θα κεντρίσει την προσοχή σας φτάνοντας στην Άφυτο είναι τα πλίθινα σπίτια και οι όμορφες βίλες από ντόπια πέτρα, τον πορώλιθο. Στο κέντρο του χωριού θα συναντήσετε καταστήματα με σουβενίρ και διακοσμητικά, καθώς επίσης και πολλά εστιατόρια,, μπαρ, καφετέριες και ταβέρνες για φαγητό και νυχτερινή διασκέδαση με θέα τη θάλασσα, αφ’ υψηλού. Οι παραλίες της είναι καθαρές με λευκή άμμο, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά ταιριάζουν αρμονικά με την ομορφιά του χωριού. Όσον αφορά τη διαμονή, διάσπαρτα μέσα στο χωριό υπάρχουν διάφορα καταλύματα, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι οι όμορφες μεζονέτες της, που συνδυάζουν την αίγλη με στοιχεία της φύσης όπως είναι η πέτρα, το πράσινο και το γαλάζιο της θάλασσας. Η πρόσβαση στις παραλίες είναι εύκολη και πολύ σύντομη, τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο.

Αποτελεί έναν προορισμό που μπορείτε να επισκεφτείτε όλο το χρόνο καθώς κάθε εποχή έχει διαφορετική ομορφιά. Εάν επιλέξετε να πάτε καλοκαίρι, το φεστιβάλ “Άφυτος την Αθύτου” αποτελεί ένα από τα κυριότερα δρώμενα της περιοχής, που αξίζει να παρακολουθήσετε στους δρόμους της, καθώς θα σας αφήσει μια γεύση από Χαλκιδικιώτικη κουλτούρα και τέχνη.

WordPress PopUp Plugin