Ποτίδαια

Η Ποτίδαια αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό, λόγω της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας. Ανήκει στη στην Κασσάνδρα και αποτελεί το βόρειο σύνορο της χερσονήσου.

Κύριο χαρακτηριστικό της, το κανάλι της Ποτίδαιας, μια διώρυγα μήκους 1250 μέτρων, που επικοινωνεί τον Τορωναίο με τον Θερμαϊκό κόλπο. Λόγω της στρατηγικής της θέσης, παλαιότερα ήταν γνωστή και ως “ Πόρτες της Κασσάνδρας”. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, η διώρυγα χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ., ωστόσο τα τελευταία έργα για τη διαμόρφωσή της εγίναν μόλις αρχές του 20ού αιώνα.

Σήμερα, η Ποτίδαια αποτελεί κέντρο τουριστικής ανάπτυξης και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή. Οι μεγάλες οργανωμένες και αβαθείς παραλίες της, κυρίως από την ανατολική πλευρά, αποτελούν ιδανικό προορισμό για οικογένειες. Καφετέριες, beach bars και ταβέρνες μοιράζονται τα γαλανά και κρυστάλλινα νερά του Τορωναίου κόλπου, ενώ τα πεύκα καδράρουν όμορφα τις ακτές της Σιθωνίας στην απέναντι όχθη.

Στο χωριό μπορείτε να βρείτε όλα όσα χρειάζεστε. Σύγχρονες και πολυτελείς οικίες, μόλις λίγα μέτρα από την ακτή, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ξεκούραστες και όμορφες διακοπές. Πηγαίνοντας στην Ποτίδαια, μην ξεχάσετε να περπατήσετε στο πολυσύχναστο πεζόδρομο ή ακόμη να χαλαρώσετε σε κάποιο από τα πάρκα εκατέρωθεν της διώρυγας, χαζεύοντας τα σκάφη που περνούν και την ιχθυόσκαλα.

WordPress PopUp Plugin