Νικήτη

Η Νικήτη αποτελεί μια παραθαλάσσια πόλη, η οποία ορίζει την αρχή της χερσονήσου της Σιθωνίας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του ποδιού και αποτελεί ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Χαλκιδικής.

Εάν την επισκεφτειτε το καλοκαιρί, θα δείτε τη ζωντάνια να ξεχύνετε στους δρόμους της. Χάρη στη μεγάλη οικιστική της ανάπτυξη, μπορεί να βρεί κανείς ότι αναζητά, όλους τους μήνες του χρόνου. Στους δρόμους της φιλοξενεί εμπορικά μαγαζιά, σούπερ-μαρκετ, υπηρεσίες καθώς και καφετέριες, μπαράκια και παραδοσιακά ταβερνάκια που καταλήγουν στη θάλασσα. Εκεί, ξεδιπλώνεται μια μεγάλη αμμώδης και οργανωμένη παραλία, που σας καλοσωρίζει στα ζεστά και γαλανά νερά της Σιθωνίας.

Περπατώντας παραλιακά θα συναντήσετε το λιμάνι της Νικήτης, το οποίο φιλοξενεί σκάφη αναψυχής και ψαροκάικα. Σε όσους αρέσει η απόδραση, η Νικήτη αποτελεί σημείο κλειδί για εξορμήσεις τόσο με αμάξι, όσο και με σκάφος, καθώς πολύ κοντά της βρίσκονται προορισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε. Εάν πάλι σας ελκύει το παραδοσιακό στοιχείο, τότε μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της και πάνω από τον κεντρικό δρόμο της Νικήτης, θα συναντήσετε τον παλιό ομώνυμο πετρόχτιστο οικισμό, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Νικήτα.

Για τη διαμονή σας τίποτα καλύτερο από βίλες και πολυτελείς κατοικιές, μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, που σας χαρίζουν ξεκούραστες στιγμές με μοναδική θέα.

WordPress PopUp Plugin